FLUG

FLUG ry

Toiminta

Finnish Linux User Group FLUG ry

Suomen Linux-käyttäjien yhdistys

Jukka Ehto on Linux-tekijä 2011

Jukka Ehto (Kankaanpään kaupunki) palkittiin Linux-tekijä 2011-arvonimellä sekä 2000 euron arvoisella tunnustuspalkinnolla Openmind-tapahtuman yhteydessä 28.9.2011. Suomen Linux-käyttäjien yhdistyksen FLUGin myöntämän palkinnon jakoi yhdistyksen puheenjohtaja Juha Siltala.

Lisäksi FLUGin valtuuttama raati ojensi kunniamaininnan Jarkko Moilaselle hänen uraa uurtavasta työstään MeeGo Networks Finland-yhteisössä. Toinen kunniamaininta annettiin Hannu Martikalle, joka on vuosia edistänyt positiivisella tavalla Linux-tietoisuutta
Nokia Oyj:ssä.

Tuomas Levoniemi ja Juha Siltala palkitsevat vuoden 2011 Linux-tekijöitä

Ehdotuksia palkinnon saajaksi kerättiin Suomen Linux-käyttäjien yhdistyksen FLUGin www-sivuilla ja lopullisen valinnan teki raati, johon kuuluivat Tuomas Levoniemi (FLUG), Petri Koistinen (Suomen Unix-käyttäjien yhdistys FUUG ry), Timo Jyrinki (Ubuntu Suomi), Jussi Silvonen (Joensuun yliopisto), Matti Saastamoinen (COSS), Otto Kekäläinen (Valo-CD), Jyrki Palokangas (OpenSuse.fi) ja Jussi Kekkonen (Ubuntu Suomi).

”Jukka Ehto on vienyt läpi Kankaanpään kaupungille toteutetun laajan virtualisointi- ja työasema- projektin, jonka ytimessä ovat Linux ja Open Source- pohjaiset tekniikat. ”Tarvitsemme juuri tämän kaltaisia esimerkkejä nostamaan Open Source- pohjaisten ratkaisujen profiilia ja uskottavuutta”, perustelee raadin puheenjohtaja Tuomas Levoniemi.

Jarkko Moilanen on toiminut kantava voivana Meego- Network- yhteisössä toiminnan aloittajana ja aktiivisena vetäjänä. Hän on myös organisoinut kuukausittaiset Meego meetupit, jotka ovat keränneet suuren joukon aktiivisia Meego-kehittäjiä.

Hannu Martikka on toiminut erittäin aktiivisesti Nokian sisällä tuoden esille Linuxin käytettävyyttä työasemissa. "Hannu on esimerkillinen Linux-työläinen, joka on jo vuosia edistänyt Linux-tietoisuutta niin Nokialla kuin vapaa-aikanaan ja levittänyt open-sourcen ilosanomaa. Hänellä on sormensa pelissä melkein kaikissa Nokian Linux-ratkaisuissa," perustelee eräs FLUGin kyselyyn vastannut.

Linux-tekijäpalkinto myönnetään vuosittain yritykselle, yhteisölle tai yksityishenkilölle, joka on merkittävästi edistänyt Linux-kehitystä tai Linux-käyttäjien asemaa Suomessa. Palkinnon voi saada myös Linux-alustalla toimivien tärkeiden sovellusten parissa tehdystä
työstä. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2002.

Tukijat

Kuningas­pingviinit

Novell
Netorek Oy
NordicMind
Red Hat

Pingviinit

Pohjolan Tietotekniikka
Xetpoint