FLUG

FLUG ry

Toiminta

Finnish Linux User Group FLUG ry

Suomen Linux-käyttäjien yhdistys

Uutisarkisto

Vuoden 2016 hallitus

FLUGin kevätkokous valitsi 3.3.2016 yhdistykselle uuden hallituksen. Puheenjohtajaksi valittiin Arto Alanen ja varapuheenjohtajaksi Samuli Ketola. Rahastonhoitajana, sihteerinä ja jäsenrekisterivastaavana toimii Joni Nevalainen, sidosryhmävastaavana Tuomas Levoniemi. Yhteystiedot löytyvät Info-sivulta.

Vuoden 2014 hallitus ja jäsenmaksut

Vuoden hallituksen 2014 kokoonpano on seuraava: Puheenjohtaja ja rahastonhoitaja Joni Nevalainen, varapuheenjohtaja Tuomas Levoniemi, sihteeri Hannu Mäkäräinen, tiedottaja Aaro Huhtala ja jäsenet Samuli Ketola ja Juha Siltala.

Jäsenmaksut säilyvät ennallaan: henkilöjäsenmaksu 15 euroa ja kannatusjäsenmaksu 500 / 250 euroa jäsenluokasta riippuen. Jäsenrekisterin hoitajana toimii Arto Teräs.

Vuoden 2012 tilinpäätös, uusi varapuheenjohtaja

Yhdistyksen 6.6.2013 pidetty kevätkokous vahvisti vuoden 2012 tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden vuoden 2012 hallitukselle. Samassa kokouksessa valittiin yhdistyksen uudeksi varapuheenjohtajaksi ja hallituksen jäseneksi Juha Autero.

Kokouksen pöytäkirja liitteineen on lisätty kokoukset-sivulle. Samalta sivulta löytyy myös aiemmin lisäämättä jäänyt viime syyskokouksen pöytäkirja, vuoden 2013 tulo- ja menoarvio sekä toimintasuunnitelma.

Syyskokouksen 2012 päätöksiä

FLUGin sääntömääräinen syyskokous valitsi yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi kaudelle 2013 Tuomas Levoniemen. Varapuheenjohtaja on Tommi Rintala ja hallituksen jäsenet Aaro Huhtala, Joni Nevalainen, Juha Siltala ja Arto Teräs.

Syyskokouksessa uudelleen käsiteltäväksi siirretyt vuoden 2012 jäsenmaksut päätettiin periä aiemmin päätetyn suuruisina. Laskut lähetetään sähköpostitse mahdollisimman pian. Myös vuonna 2013 jäsenmaksut säilyvät ennallaan: henkilöjäsenet 15 € ja kannatusjäsenet 500 € tai 250 € jäsenluokasta riippuen.

Kokouksen pöytäkirja liitteineen tulee verkkoon lähiaikoina, kun pöytäkirjan tarkastajat ovat tarkastaneet sen.

Kevätkokouksen pöytäkirja

Kevätkokouksen pöytäkirja ja vuoden 2011 vuosikertomus on nyt lisätty kokoukset-sivulle.

Kevätkokouksessa 2012 käsiteltävät sääntömuutokset

Hei,

Huomisessa kevätkokouksessa käsitellään kahta sääntömuutosta, joiden sanamuodot on nähtävissä etukäteen tuolla:
https://docs.google.com/document/d/1e-0EdGpPIc0GXrqEreXsPD0cIUnGkBfKjeU1...
.

Muutospaineen alla olevat pykälät ovat siellä kokonaisuudessaan, muuttuvat kohdat lihavoituina. Nykyiset säännöt ovat osoitteessa
http://www.flug.fi/node/1

Suosittelemme kriittistä tutustumista etukäteen ja pyydämme mahdollisia parannusehdotuksia myös niiltä, jotka eivät itse kokoukseen pääse paikan päälle.

Hallitus ja toimihenkilöt 2012

Syyskokouksessa 2012 valittu hallitus on järjestäytynyt ja valinnut toimihenkilöt. Kokoonpano ja yhteystiedot löytyvät infosivulta.

Jukka Ehto on Linux-tekijä 2011

Jukka Ehto (Kankaanpään kaupunki) palkittiin Linux-tekijä 2011-arvonimellä sekä 2000 euron arvoisella tunnustuspalkinnolla Openmind-tapahtuman yhteydessä 28.9.2011. Suomen Linux-käyttäjien yhdistyksen FLUGin myöntämän palkinnon jakoi yhdistyksen puheenjohtaja Juha Siltala.

Lisäksi FLUGin valtuuttama raati ojensi kunniamaininnan Jarkko Moilaselle hänen uraa uurtavasta työstään MeeGo Networks Finland-yhteisössä. Toinen kunniamaininta annettiin Hannu Martikalle, joka on vuosia edistänyt positiivisella tavalla Linux-tietoisuutta
Nokia Oyj:ssä.

Linux-tekijäehdotusten jättäminen päättyi

Vuoden 2011 Linux-tekijän ehdottamiselle varattu aika päättyi eilen 2. syyskuuta. Ilmoituksen jättämiseen tarkoitettu lomake on suljettu. Kiitos ehdottajille!

Linux-tekijän palkitsee tänä vuonna Tuomas Levoniemen johtama asiantuntijaraati, ja se jaetaan Openmind-konferenssin yhteydessä Tampereella 28.9.2011.
http://www.openmind.fi/

Ehdota vuoden 2011 Linux-tekijää

FLUG jakaa taas perinteisen Linux-tekijäpalkinnon. Palkinto myönnetään vuosittain yritykselle, yhteisölle tai yksityishenkilölle, joka on merkittävästi edistänyt Linux-kehitystä tai Linux-käyttäjien asemaa Suomessa.

Voit ehdottaa vuoden Linux-tekijää 2.9. saakka juuri avatulla lomakkeella.

Kuvia Red Hatin ja FLUGin keilausillasta

FLUG ry ja Red Hat kokoontuivat keskiviikkona 15.6.2011 keilaamaan ja keskustelemaan Ruoholahden GR8 Bowlingiin.

Virtualisointi kiinnosti FLUGilaisia

Tapahtumaan saapui viitisentoista osanottajaa, jotka kuuulivat paljon hyvää asiaa Red Hatista, virtualisoinnista sekä FLUGin ja Red Hatin historiasta ja yhteistyöstä Suomessa. Lisäksi tietysti keilattiin sekä nautittiin hyvää ruokaa ja juomaa.

Vaalikyselyn tulokset julkaistu

Eduskuntavaalien 2011 vaalikyselyn tulokset on julkaistu.

Yhdessä Euroopan vapaiden ohjelmistojen säätiön FSFE:n Suomen tiimin kanssa laadittuun kyselyyn saatiin yhteensä 156 vastausta. Pienet puolueet olivat aktiivisempia kuin suuret, joilta tuli vain muutama vastaus. Aktiivisimmin vastasivat Piraattipuolueen (40 vastausta), Vihreän liiton (29 vastausta) ja Vasemmistoliiton (21 vastausta) ehdokkaat.

Vaalikysely 2011 eduskuntavaaliehdokkaille avattu

Suomen Linux-käyttäjien yhdistys Finnish Linux User Group FLUG ry kysyy eduskuntavaaliehdokkaiden mielipiteitä Linuxista ja vapaista ohjelmista. Kyselylomake löytyy osoitteesta
http://www.flug.fi/eduskuntavaalikysely-2011

FLUGin jo perinteeksi muodostuneet vaalikyselyt tarjoavat tietoyhteiskunnan tulevaisuudesta kiinnostuneille äänestäjille yhden lisävälineen päätöksentekoonsa. Yhdistys on tehnyt samanlaiset kyselyt aiemmin eduskuntavaaleissa 2007, kuntavaaleissa 2008 sekä presidentinvaaleissa 2006.

Valtuustoaloitteita VALOn lisäämiseksi Tampereella ja Helsingissä

Viime kuukausina Tampereella on tehty kaksi aloitetta: joulukuussa vasemmisto ehdotti Linux Terminal Server Projectin hyödyntämistä kouluissa ja nyt maaliskuussa vihreät esittivät OpenOfficeen tai LibreOfficeen siirtymistä, ja sekä vapaan ja avoimen lähdekoodin ohjelmien (VALO) mahdollisuuksien tutkimista.

Verkkosivut uudistuivat

FLUGin verkkosivut uudistuivat ja on otettu käyttöön. Uutiset ja tapahtumat ovat uusilla sivuilla mukavasti näkyvillä yhdellä silmäyksellä ja niiden yleisilme on raikkaampi. Pääosa vanhoista aineistoista ilmestyy sivuille piakkoin.

Tukijat

Kuningas­pingviinit

Novell
Netorek Oy
NordicMind
Red Hat

Pingviinit

Pohjolan Tietotekniikka
Xetpoint